Grill-vészhelyzet és a palackfutár!

Szponzorált tartalom

PB gáz
PB gáz

Óriási rendezvényünk volt a múlt héten, az egyik törzsvendég nálunk tartotta a 30. születésnapját. Hatalmas vendégsereg, dübörgő zene, pazar ajándékok és karibi hangulat. Minden remekül ment az elején, ám akkor beütött a katasztrófa: kifogyott a PB gáz a grillnél. Próbáltad már spicces embereknek elmagyarázni, hogy most épp nem tudsz húst sütni? Nem a legegyszerűbb… Azt hiszem, édesanyám sokat csuklott aznap… Szerencsére nem kellett túl sokáig magyarázkodnom, mert megvan a jól bevált beszállítónk hasonló vészhelyzetekre, a gazpalackfutar.com és már tárcsáztam is a számukat.

A gazpalackfutar.com évek óta megbízható partnerünk, ha CO2 vagy PB gáz beszerzésről van szó. Kevesen tudják, hogy a CO2 a hajtógáz, ami a hordóból a sört a csaphoz és utána a poharunkba juttatja. CO2 gáz nélkül maximum kívülről gyönyörködhetünk a sörös hordóban. A PB gázt mi főleg a kültéri főzések, grillezések alkalmával használjuk, de sokan a mai napig fűtenek vele, ipari közegben pedig targonca üzemeltetésére is használatos.

A gázpalackfutár 17 éve van a piacon, tehát kellően nagy tapasztalattal és stabil háttérrel rendelkeznek. Mindenféle palackozott gázt forgalmaznak, aminek jellemző az ipari vagy magáncélú felhasználása. Így például értékesítenek Hélium palackot, amiről elsőre esetleg csak a léggömbök jutnak eszünkbe, de a kórházak és atomreaktorok számára is fontos. Tartanak többek között Nitrogén gázt is, aminek szintén széleskörű a felhasználása: adalékanyagként az előrecsomagolt illetve ömlesztett élelmiszerek frissességét őrzi meg. Tűveszélyes folyadékok, például üzemanyagok, esetében pedig biztonsági funkciót lát el. Elektronikus alkatrészek, áramkörök gyártásához is szinte elengedhetetlen. Természetesen tartják a talán legismertebb védőgázt, az Argont, is. Az Argonnak megvan az a rendkívüli képessége, hogy alig, vagy egyáltalán nem lép reakcióba más elemekkel és vegyületekkel, így ennek köszönhetően még a kohászat és ívhegesztés hőmérsékleti körülményei között sem lép kölcsönhatásba a fémekkel. Éppen ezért alkalmazzák szívesen a metallurgia területein, de jellemzően megtaláljuk a búvárkodásban és az élelmiszeriparban is. Sőt, még egyes fénycsövekben is használják.

Mivel ilyen széleskörű a felhasználás a különböző gázok esetében, a palackok mérete is követi ezt a változatosságot, hogy minden cég illetve személy megtalálhassa a számára legideálisabb kiszerelést. A palackok mérete általában 5 Liter és 50 Liter között mozog. Felhívják azonban a felhasználó figyelmét arra, hogy a cserélni kívánt palack mérete mindenképp essen egybe a most megrendelt mérettel.

A gazpalackfutar.com specialitása, hogy nem csak a megrendelés végösszegének nagyságát veszik figyelembe a futárok útvonalának tervezésekor, hanem a sürgősséget is. Így került a mi rendezvényünk is az azonnal megmentendő listára. Mind a megrendelő, mint a gazpalackfutar.com érdeke, hogy a kiszállítás és adminisztráció minél flottabb legyen, ezért telefonon értesítenek előzetesen a futár várható érkezéséről. Így akár szó szerint már a kapuban várhatjuk a futárt és az átadás-átvétel néhány perc alatt zökkenőmentesen lebonyolítható. Ennek meg is van az eredménye, a gazpalackfutar.com hetente több, mint 100 céget tud kiszolgálni.

A gazpalackfutar.com alkalmazottai a Messer Hungarogáz Kft. palackos gázait, illetve a Linde palackozott műszaki gázpalackjait, hegesztési gázkeverékeit egyedi megrendelése szerint, akár 2-4 órán belül házhoz szállítják Budapesten és Pest 20 km-es körzetében. Ráadásul a kiszállítási költség is korrekt.

Most is rövid időn belül megérkezett a palackfutár az életmentő PB gázpalackkal. Ilyen tolongó tömeget, mint akkor a grillnél, szerintem csak leárazásokkor látni.