Yacht Master vizsga a Fix Yachtinggal.

Szponzorált tartalom

Yacht Master vizsga
Yacht Master vizsga

A hajózás terén a biztonságos és felelős hajóvezetés kulcsfontosságú, ezért a vizsgák és tanúsítványok segítenek biztosítani, hogy a hajóvezetők megfeleljenek a szükséges követelményeknek és szabályozásoknak a tengeri környezetben.

A tengeri hajóvezetői engedélyek közül profi engedélynek számít a Yacht Master vizsga. A vizsgán megszerezhető engedéllyel lehetőség van vitorlás yacht, motoros yacht és katamarán vezetésére. 

A Yacht Master vizsga általában számos elméleti és gyakorlati elemet tartalmaz, olyat mint például a navigáció, a meteorológia, a tengerészeti szabályok és előírások ismerete, a hajózási műveletek, az elsősegélynyújtás és a vészhelyzeti protokollok többek között. A vizsga sikeres teljesítése után a vizsgázók képesítést kapnak, amely tanúsítja, hogy rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és képességekkel a megfelelő szintű hajóvezetéshez a választott területen.

Amennyiben 60 láb feletti vitorlást vagy 50 láb feletti katamaránt szeretne valaki bérelni és vezetni, annak szüksége lehet a Yacht Master vizsga igazolását jelentő jogosítványra. Nem csak bérléshez, hanem munkához is érdemes ezt a vizsgát keresni, főleg akkor, ha Skipperként szeretne valaki elhelyezkedni.

A horvát Yacht Master vizsga letételével már katamaránt vagy yachtot is vezethetsz, tehát ha arra van szükséged, hogy nagy hajót is vezethess, ráadásul ne csak az Adriai-tenger területén, hanem nemzetközi vizeken, akkor a tanfolyam elvégzése hasznos lesz számodra a hajózás, vitorlázás kapcsán.

A tananyag tematikáját a fix-yachting.com oldalon találhatod meg, ami bemutatja, mit tartalmaz az anyag, aminek elsajátításával már lehetőséged lesz ekkora paraméterekkel rendelkező hajót vezetni. A tananyag egyébként tartalmazza az elméleti képzést, a gyakorlati képzés részeként pedig hajó szimulátoros képzést.