A csodás Dubai Miracle Garden elvarázsolt.

Szponzorált tartalom

Dubai Miracle Garden
Dubai Miracle Garden

Tavaly végre eljutottam az Egyesült Arab Emírségekbe, ahová oly régóta szerettem volna látogatást tenni. Izgalmas helyszínek, megannyi látnivaló és modern, minden igényt kielégítő megoldások felé kapkodtam a fejemet az utam során. A sok high-tech megoldás között egy olyan élményben volt részem, ami engem, mint lelkes hobbi kertészt igazán lenyűgözött.

A Dubai Miracle Garden ugyanis az a hely, ahol a természet és az emberi kreativitás egyszerre hozott létre valami lenyűgözőt. Tavalyi látogatásom erre a mesés helyre olyan élményekkel gazdagított, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Ahogy beléptem a kert területére, az első pillanattól kezdve úgy éreztem, mintha egy másik világba léptem volna, ahol minden csupa szín és varázslat.

A kert hatalmas területén sétálva az első, ami az ember szemébe ötlik, az a színek és formák lenyűgöző harmóniája. A virágok olyan színekben pompáztak, amiket eddig csak festményeken láttam. A virágágyások, kertek és installációk mindegyike mestermunka volt, amelyek együtt egy varázslatos virágoskertet alkottak, mely egyszerre volt megkapó és megnyugtató.

Az egyik legemlékezetesebb része a kertnek a virágoskocsi volt, amely teljesen virágokkal volt borítva. Olyan volt, mintha egy meseregénybe léptünk volna be, és egy varázslatos királyság kertjében járnánk. Leírhatatlan, ezért azt javaslom, hogy aki csak teheti és aki Dubaiban jár, az mindenképp látogasson el ide – nem fogja megbánni!

A Dubai Miracle Garden területén található óriási szárnyas installáció, az Emirates A380 repülő minden eleme kidolgozott, mindegyik tele volt virágokkal és zöld növényekkel, szintén lenyűgöző látványt nyújtott számomra.

A kert területén számos tematikus kert is helyet kapott. Például volt egy pillangókert, ahol színpompás virágok körbevették a látogatókat és ott valóban úgy érezhettük magunkat, mintha a természet egy kis szeletébe olvadnánk. A kaktuszliget különleges volt a hatalmas és különféle formájú kaktuszokkal, amelyek még a szárazságot is képesek voltak teljesen másképp ábrázolni, különleges szépséggé átalakítani. Persze a kertgondozók keze is benne van a dologban, ez kétségtelen.

Az élményeken túl a kertben található különféle látványosságok is lenyűgözőek voltak. A Dubai Miracle Garden minden részlete letaglózott, fantasztikus látványt nyújtott hatalmas méretű virágkompozícióival. A virágos kertben található szökőkutak és tavak is hozzájárultak a varázslatos hangulathoz.

A kertet körülölelő illatok és a friss levegő is hozzájárultak az élményhez, csak úgy játszik az emberek érzékszerveivel. Az egész élményt azonban az emberek barátságossága és az ottani családias hangulat tette teljessé. A kert munkatársai és a látogatók egyaránt mosolyogtak és megosztották az élményeiket, ami még különlegesebbé tette az egész látogatást.

Összességében a Dubai Miracle Garden egy olyan hely, ahol a természet és az emberi alkotás egysége valami egészen különlegeset hoz létre. Az ottani csodás virágok és növények, a tematikus kertek és installációk, valamint az ottani emberek barátságossága együtt egy emlékezetes és varázslatos élményt nyújtottak, amelyet örökké szívemben őrzök.