Létezik egy nagyon hatásos módszer az alkoholizmus leküzdésére.

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

Az alkoholizmushoz a legtöbben úgy állnak hozzá, hogy az mindig a másik ember gondja, nem kell vele foglalkozni. Vagyis ha nem veszek róla tudomást, akkor nem létezik. Csakhogy a lejtőn egyáltalán nem olyan nehéz elindulni, mint azt a legtöbben feltételezik, és pont ez az alkoholbetegség csapdájában a legalattomosabb. Úgy válhatsz a rabjává, hogy szinte észre sem veszed, illetve ha tapasztalsz is valamit, akkor tagadod a létét. „Én bármikor le tudom ám tenni!” „Nincs nekem gondom vele, pontosan annyit iszom, amennyit szeretnék.” Az ilyen és ezekhez hasonló mondatok talán ismerősek lehetnek, ha a Te környezetedben is van valaki, aki az alkoholizmussal küzd. Vagy nem küzd, mint ahogy azt az idézetek mutatják. Az ilyesféle kifogások és magyarázatok nagyon gyakoriak azoknál, akik tudatában vannak a saját fogyasztásuk mértéktelenségével, de elutasítják a létét, nem hajlandóak beismerni, hogy átléptek egy határt. Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés, amit a felepulok.hu oldala is kínál, egy a „megszokottnál” sokkal gyorsabb, kíméletesebb és eredményesebb módszer. Idehaza még kevéssé ismert, de azt hiszem, ez csak idő kérdése.

Ismerjük a klasszikus elvonót: az ember bevonul egy klinikára (már ha egyáltalán bejut), és fél évig próbálják fokozatosan leszoktatni, sok esetben gyógyszerekkel kezelni. Ez több szempontból is egy elavult, hibás megközelítés. Ugyanis ma már nemigen van lehetősége senkinek arra, hogy 6 hónapra „kivonja magát a forgalomból”, feladva ezzel a munkáját, megélhetését. Hacsak nem olyan jómódú a család, hogy finanszírozni tudja ezt az időszakot, úgy esélytelen a folyamat végigcsinálása. Ott vannak aztán a gyógyszerek: sok esetben, még ha a páciens képes is legyőzni az ital iránti sóvárgását, elvonási tüneteket, sokszor pont a nyugtatók, stresszoldók lesznek a következő függősége tárgyai. Azaz csöbörből vödörbe, semmivel sem lett jobb a helyzet. Ráadásul nagyon kevés helyen és nagyon hitvány színvonalon elérhető ez a klasszikus modell, nem is élnek vele túl sokan.

Ezzel szemben a felepulok.hu oldalán olvasható program egy sokkal humánusabb, rövidebb ideig tartó, és a legtöbb esetben eredményesebb módszer. Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés az ő esetükben az Amerikában már 1959 óta sikeresen alkalmazott Minnesota-modellen alapszik, ami a beteg terápiás kezelésére helyezi a hangsúlyt. A jelentkezők először részt vesznek egy szakorvos általi állapotfelmérésen, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a helyzet. Ha valaki már túlvan azon a szinten, ami még menthető, akkor értelemszerűen nem fogják feleslegesen hitegetni, illetve nem kérik el tőle a pénzt feleslegesen. Viszont ha még nem vészes a helyzet, ha van még remény, akkor javasolni fogják a Szőc melletti terápiás házban tartott 28 napos programot, melynek során szakértők és felépült alkoholisták egyaránt azon fognak dolgozni, hogy elinduljon a változás.

Ez a fajta módszer az essetek több mint 70%-ában sikeres, de természetesen ehhez még az utógondozás is hozzá tartozik. Egyetlen rövid hónap alatt senkivel sem lehet csodát tenni, senki sem fog varázsütésre meggyógyulni. Ám ha valaki a családja, párja, barátja támogatásával képes ezt az időszakot végigcsinálni, onnan hatványozottan megnő a siker esélye. És miért ne sikerülne? A környezet csodálatos, nyugodt és természet-közeli, szabadidőben lehet kirándulni, lazítani, kikapcsolódni. A programhoz természetesen teljes ellátás is tartozik, vagyis nem kell amiatt aggódni, hogy a 28 nap alatt még a beteg táplálásáról is gondoskodni kell. Egy segítő hozzátartozó is ott lehet, illetve vannak látogatási idők is. Mivel az alkoholizmus kiváltója nagyon sok esetben a fokozott stressz, így az intézmény pont ettől próbálja a beköltözőket megszabadítani.

Ha valaki megteheti, megvan hozzá a megfelelő anyagi kerete, és kap annyi támogató hátszelet, akkor miért ne vághatna bele? Az alkoholizmus nem egy feneketlen gödör, ki lehet belőle kapaszkodni, fel lehet belőle épülni szépen lassan, sok akaraterővel. Ebben pedig a felepulok.hu rengeteget segíthet. Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés bárki számára igénybe vehető, akinek ilyen szándékai vannak, senkit nem fognak elutasítani, hacsak nem lehetetlen már a gyógyulása. Mert sajnos ilyen is van, ez is mindennapos. De pont emiatt érdemes idejében a tettek mezejére lépni, és változtatni!