Cégalapítás – kevésbé stresszesen a jövőben

Szponzorált tartalom

cégalapítás bt
cégalapítás bt

Miért ciki a túlterheltségről beszélni? Nem értem, hogy a társadalom nagy része miért kizárólag a produktivitásban méri az értékét. Vagy lehet, hogy csak én vagyok az, mindig találkozom ezzel a jelenséggel. Mi ennek az oka? Miért érzik úgy az emberek, hogy nincs idejük pihenni vagy élvezni az életet? És miért éreznek bűntudatot – mint mostanában én is -, ha a munka mellett mással is szeretnének időt tölteni? Szerintem ennek fő oka a produktivitás iránti megszállottság – minden arról szól, hogy mennyi mindent tudsz megcsinálni, befejezni egy nap, egy hét vagy egy hónap alatt. Az emberek azzal mérik az értéküket, hogy mennyit termelnek, nem pedig azzal, hogy mennyire jó érzés a közelükben lenni, vagy hogy mennyi örömteli pillanatuk és értékes kapcsolatuk van, illetve mennyit tesznek az önmagukkal való kapcsolatért.

A húszas éveim végén járó nő vagyok, és mostanában nagyon fáradtnak érzem magam. Nem arról van szó, hogy nem alszom eleget, de mindig van valami tennivaló. Dolgoznom kell, iskolába kell mennem, bevásárolni, vacsorát főzni és így tovább. Úgy érzem, hogy állandóan csinálok valamit, és soha nem hagyom abba. Egyre tudatosabban szakítok magamnak időt az utóbbi években, mégis vannak ilyen időszakok.

Ilyenkor gondolok arra, hogy jó lenne egy saját céget alapítani. Nem gondolom, hogy kevesebb munkával járna, de sokkal jobban be tudnám osztani az időmet és delegálni a feladatokat – a cégalapításról való fantáziálásomat gyakran a topcegalapitas.eu oldalon történő nézelődéssel egészítem ki. Ez az oldal tulajdonképpen amellett, hogy informál és edukál, több szolgáltatást is kínál cégtulajdonosok és leengedő cégtulajdonosok számára: ilyen a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás teljeskörű intézése és a cégmódosítás. A cégformát illetően a cégalapítás bt vagy kft valósulhat meg, vagy esetleg még ott a Zrt, Kkt és Nyrt is. Az oldal is segít az ezek közti eligazodásban, de ha megkeressük őket, akkor is minden kérdésünkre szívesen válaszolnak. Ha a cégalapítás bt formájában történik, arra teljesen más feltételek vonatkoznak, mint kft esetén. Van-e tőkénk, amivel el tudunk indulni, és ha igen, mennyi? Sok dolog van, amit át kell gondolni.

Történjen a cégalapítás bt vagy kft formájában, de az a lényeg, hogy legyünk biztosak a dolgunkban, ehhez pedig tudnunk kell az előnyökről, hátrányokról, és minden feltételről, hogy ne érhessen bennünket meglepetés semmi esetre sem. Szerintem ebben a topcegalapitas.eu különösen hasznos szerepet tölt be, ugyanis én ezelőtt nem ismertem ilyen weboldalt, ahol ennyi infó van fenn a cégalapításról és magáról a székhelyszolgáltatásról is. Nem is tudtam, hogy a székhelyszolgáltatás ennyi minden magában foglalhat, mint a céges postai iratok kezelése, tárgyalásra alkalmas helyszín biztosítása vagy a hatósági szervek fogadása. Ráadásul egy igazán különleges ajánlattal is kecsegtet a Topcégalapítás oldala: nem mindegy ugyanis, hol igényeljük meg a székhelyszolgáltatást, azaz melyik településen. Míg Budapest sokaknak imponál, emellett kényelmes is és adja magát, addig Újlengyelt különösen a figyelmünkbe ajánlja az oldal: ez a Pest megyei település ugyanis arról lett híres, hogy akinek itt van a székhelye, annak nem kell iparűzési adót fizetnie. ehhez azonban fontos, hogy fióktelephellyel ne rendelkezzen az adott cég. Így igazából amellett, hogy távok sincsenek (Budapestről könnyedén, az M5-ös autópályáról megközelíthető Újlengyel település), jelentős összegeket lehet megspórolni az IPA-mentességgel. A cégalapítás ráadásul ingyenes a Topcégalapításnál abban az esetben, ha székhelyszolgáltatást is igényelünk mellé, ugyanígy elengedik a cégmódosítás költségeit is, ha budapesti vagy újlengyeli székhelyre fizetünk be hozzájuk. Ráadásul 6 hónapnyi „székhelypénzt” kell fizetnünk, amihez a hetedik hónap ajándék.

Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert segít felkészülni arra, hogy egyszer cégtulajdonos leszek, nagyon sok hasznos válasz és bejegyzés található a topcegalapitas.eu-n. Ráadásul szerintem az ajánlataik is nagyon kedvezőek, ha figyelembe vesszük az esetleges illetékek és egyéb dokumentumok minimális összegét, akkor egy kifejezetten baráti végösszeget kapunk, ami hihetetlen, hogy egy cégalapítás bt formájában, és székhelyszolgáltatás is benne lehet egy csomagban. Szerintem te se hagyd veszni ezeket a szuper ajánlatokat!