A Karib – tengeren is találtunk magunknak hasonló érdeklődésű embereket.

Szponzorált tartalom

pneumatika olaj
pneumatika olaj

A barátommal még néhány évvel ezelőtt voltunk nyaralni a Karib – tengeren, és olyan hatással volt ránk az egész, hogy eldöntöttük, mindenképpen vissza fogunk még térni oda. Adódott is erre nemrég egy lehetőség egy last minute utazás képében, és természetesen éltünk is vele, így teljesült a nagy álmunk, vagyis hogy visszatérhessünk a Karib – tengerre. A hely pont olyan volt, mint az emlékeinkben, még a szálloda is ugyanolyan volt, mint amikor legutoljára voltunk. Megmondom őszintén, nekem ezzel kapcsolatban voltak aggályaim, ugyanis az ember emlékei utólag sokszor megszépülnek, de ez esetben ez nem így volt szerencsére. Mivel társasági emberek vagyunk nagyon, gondolkoztunk rajta, hogy hívjunk – e másokat is, de úgy döntöttünk, ez a nyaralás csak kettőnkről fog szólni, ha találunk ott társaságot, akkor találunk, ha nem, akkor nem.

Nem gondoltuk, hogy a szomszéd szobában szintén egy magyar pár fog megszállni, hisz ennek elég kicsi az esélye. De belegondolva nem is olyan meglepő, hiszen a magyarok mindenhol ott vannak! Ezt tapasztaltuk már más országokban is, mehettünk akármilyen messzire is, mindig botlottunk földiekbe. Mint kiderült, még az érdeklődési körünk is hasonló volt, így aztán igen csak gyorsan összecsiszolódtunk. Főleg a két férfi, akik mint megtudtuk, mindketten nagy rajongói az autóknak, és nagyon szívesen beszélnek is erről a témáról. Meg is volt a közös beszédtéma a hátralévő napokra, mi meg, a két barátnő, nem is értettük, hogy lehet ennyit beszélni csupán egyetlen dologról. De hát valószínűleg ezt sosem fogjuk megérteni.

Felmerült közöttük, hogy ki honnan szokott rendelni az autójához szükséges dolgokat. A válasz mindkettejük részéről az olajwebshop.hu, ami egy újabb kapcsolódási pontot jelentett közöttük. Heves tanácskozásba kezdtek egy nap a pneumatika olaj hasznosságáról, amit én igen értetlenül hallgattam, hiszen nem tudtam, pontosan mi is az. Szerencsére a fiúk segítőkészek voltak, és elmagyarázták, mit is kell érteni pneumatika olaj alatt. Azért van szükség rá, mert az autó hidraulikájának is szüksége van valamiféle kenőanyagra, hogy az alkatrészek ne súrlódjanak egymáson sokat, ezáltal előidézve az autó idő előtti tönkremenetelét.

A férjem a Liqui Moly Hidraulika olaj HLP 46 1 L terméket használja, amit az olajwebshop.hu weboldaláról igen jutányos áron tud beszerezni, mindössze 2 490 Ft – ért, ami valljuk be, nem egy nagy összeg. Ennek ellenére neki ez a pneumatika olaj vált be az összes közül a legjobban, amiket eddig kipróbált. A Liqui Moly egy sikeres vállalat napjainkban, és sikerét a Molybdéndiszulfid biztosítja, amelynek gyártását szabadalmaztatták. Ez az anyag nagymértékben javítja a különböző olajok és más kenőanyagok kenési képességeit. Számos vállalat van, amely a Liqui Molytól származó termékeit csak a felsőkategóriás járműihez adja, ami már önmagában is jelzésértékű a termék minőségével kapcsolatban. Ezt a céget Németországban alapították egy családi vállalkozásként még 1957 – ben. Nemrégiben megkapta a „Németország kedvenc motorolaja„ címet, mert más egyéb adalékokkal is igyekeznek termékeik minőségét tovább javítani. Az olajwebshop.hu oldalán számos érdekes információt lehet olvasni erről a vállalatról, mint például azt, hogy nemrég a Chicago Bulls szponzora lett. Továbbá 2018 – ban több, mint 7 millió autós témájú német újságolvasó véleménye alapján a legjobb olajmárka lett, ami nem kis teljesítmény.

A férfiak a nyaralás alatt még nagyon sok diskurzust folytattak le azzal kapcsolatban, hogy ki milyen olajat használ, és a saját autójának melyik vált be a legjobban. Mi barátnők természetesen ilyenkor másról kezdtünk beszélgetni, hiszen hosszútávon nem tudtuk azt tettetni, hogy érdekel minket a téma. Szerencsére ebből nem volt vita egyik részről sem, így a nyaralás elég békésen telt, azt kell mondjam. Persze nem csak arról szólt az egész, hogy négyesben mentünk mindenhová, mert a barátommal nagyon sokat voltunk csak kettesben is, így bőven volt időnk romantikázni is. Ha nem így lett volna, valószínűleg összevesztem volna vele, de szerencsére az én igényeimet is szem előtt tartotta.